ŠVÉDSKÉ MASOVÉ KOULE
Ahojda, dneska tu mám pro Vás pro mě mé oblíbené koule, které se dosti podobají kuličkám z omáčkou v Ikee. Já tyto kuličky mám ráda a proto jsem před asi rokem hledala nějaký recept a našla tenhle na stránkách albertu.
budeme potřebovat:
400 g mletého vepřového masa, 1 ušlehané vejce, 1 najemno nasekaná cibule, 85 g strouhanky, 1 lžíce jemné nasekaného kopru + navíc k podávání, sůl a pepř, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, horký hovězí vývar, bramborová kaše
V míse smícháme mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolíme a opepříme. Mezi dlaněmi ze směsi vyválíme 20 kuliček velikosti vlašského ořechu. Olivový olej rozpálíme v pánvi a pak na něm necháme ze všech stran zhnědnout koule. Vyjmeme je z pánve, naopak do ní dáme máslo a po jeho rozpuštění vsypeme mouku. Opečeme dvě minuty, poté opatrně vljeme vývar. Necháme 15 minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vrátíme masové koule. Prohřejeme je a posypeme dalším koprem. Podáváme s bramborovou kaší.
Přeji dobrou chuť!
Vaše Epilepsyylife
0 comments