MÉ OBLÍBENÉ SNÍDANĚ

Ahojda, dneska tu mám pro Vás článek s tipy na to co si udělat k snídani ať už máte radši sladkou nebo slanou určitě nějaká inspirace tu v mých receptech najdete.

1. OVESNÁ KAŠE S KOKOSEM

budete potřebovat:
50 g ovesných vloček, 1/2 lžíce mletých mandlí, 1/2 lžíce mletého kokosu, 1/2 lžičky chia semínek, 1/2 lžičky perníkového koření, 125 ml polotučného mléka, 1/2 lžíce medu

na ozdobu:
sezónní ovoce, strouhaný kokos

Ohřejeme mléko a přidáme k němu ovesné vločky, necháme vařit, dokud kaše nezačne houstnout. Vypneme plamen, přidáme perníkové koření, chia semínka, kokos a med, vše zamícháme a necháme chvíli odstát. Nakonec ozdobíme ovocem a strouhaným kokosem.




2. JOGURTOVÉ LÍVANCE

budete potřebovat:
1 vejce, 100 g hladké mouky, 75 g bílého jogurtu, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1- 2 lžíce krupicového cukru, 75 ml mléka, olej na smažení, moučkový cukr na ozdobu, borůvky či jiné ovoce

Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme cukr a dobře promícháme. V další misce ušleháme směs jogurtu, mléka a vajec. Poté přidáme k mouce a promícháme. Smažíme z obou stran dozlatova a poté posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme ovocem.




3. MUGCAKE

budete potřebovat:
1/2 banánu, 1 vejce, 40 g ovesných vloček, špetka skořice nebo perníkové koření, 1/2 lžičky prášku do pečiva

Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté směs nalijeme do poloviny hrnku a dáme na 3 minuty do mikrovlnné trouby. Dozdobíme jogurtem a ovocem.



A jaké oblíbené snídaně máte Vy?
Vaše Epilepsyylife

You Might Also Like

2 comments

  1. Kromě koláčů a podobných pečených věcí jsou toto i moje oblíbené snídaně, v různých provedeních :) A ovesná kaše mi taky nejvíc chutná, když je do ní přidaný kokos :) Skvělá inspirace :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kokos miluji :) a tak si ho přidávám do všeho do čeho se přidat dá. Většinou si tyto snídaně dělám když mám odpolední směnu při ranní směně to nestíhám vůbec :)

      Vymazat