Plněné zapečené tortilly

Ahoj, dneska tu mám pro Vás recept na mé velice oblíbené jídlo a to jsou tyto zapečené tortilly. Dělám ho poměrně často, protože naší rodině chutná a přitom je to tak jednoduché a nenáročné jídlo. Jak se říká v jednoduchosti je krása.


budete potřebovat:
4 tortilly, 1 kuřecí prso, 1 cibule, 1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce, 1 plechovka mixu červených fazolí a kukuřice, trocha mražené kukuřice ( nemusí být ), sůl, pepř, olej, čedar, 1 mozzarella

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova a přidáme na kostičky nakrájené osolené a opepřené maso, krátce orestujeme. Vlijeme plechovku bílých fazolí, ale také plechovku mixu červených fazolí a kukuřice. Já přidala ještě trochu mražené kukuřice. Povaříme a popřípadě dochutíme. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C. Do trouby dáme tortilly, aby se prohřály. Připravíme si zapékací mísu. Na dno mísy dáme kus směsi a kousek si necháme i navrch. Poté směsí naplníme prohřáté tortilly a poklademe nastrouhanou mozzarellou a zarolujeme. Dáme do mísy  a přelijeme zbytkem směsi a pokud nám zbyla mozzarella jako mě, tak i posypeme jí. Nakonec zasypeme nastrouhaným nebo na kostičky nakrájeným čedarem a pečeme 20 minut. 

Tak šup do kuchyně a tento skvělý recept zkuste!

Pokud tento recept zkusíte určitě mi pošlete fotku.

Vaše Epilepsyylife

You Might Also Like

0 comments