Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Ahojda opět tu pro Vás mám nový recept, který jsem před pár dny zkoušela. Je z časopisu FOOD, který mám předplacený už rok a pomalu, ale jistě zkouším recepty z toho a rozhodně doporučuji vyzkoušet.



4 kuřecí prsa, olivový olej, 1 lžička uzené papriky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce pokrájených sušených rajčat v oleji ( 3 větší ), 2 lžičky dijonské hořčice, 2 smetany ke šlehání 33%, 3 hrsti baby špenátu, 1 hrst nastrouhaného parmazánu, sůl a pepř


Kuřecí prsa dáme do misky, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, přidáme sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalíme. Rozpálíme pánev a prsa zprudka opečeme z každé strany asi 2 minuty. Přendáme je do zapékací mísy a dáme dopéct do předehřáté trouby na 180°C asi 5 -6 minut. Do výpeku v pánvi přidáme 1 lžíci olivového oleje, vsypeme nasekaný česnek, sušená rajčata pokrájená na kousky, hořčici a krátce orestujeme. Vlijeme smetanu, přidáme špenát a omáčku přivedeme k varu. Pouze krátce prohřejeme, vmícháme nastrouhaný parmazán a můžeme dochutit solí a pepřem ( já nedochucovala ). Prsa dáme do omáčky a podáváme s těstovinami či rýží.

Ochutnali byste tento recept?

Vaše Epilepsyylife

You Might Also Like

4 comments