Můj měsíc řijen 2021

 Pěkné středeční odpoledne!
Měsíc zase utekl jako voda a je tu i mé měsíční shrnutí.
Také i tento měsíc tu mám nějaké písničky, které jsem si oblíbila. Jsou tu jak české, tak i zahraniční, nechybí tu ani španělské nebo i ze soutěže The Voice Kids.
Jelikož jsem byla skoro měsíc doma a už mě to přestalo bavit a bylo zrovna hezky šla jsem se projít, trochu vypnout hlavu. Bylo to hrozně příjemné, miluji tyto dny kdy vypnu.
Také jsem začala poslouchat a i doposlouchala knížku Proč spíme, kterou jsem měla v merku už delší dobu a mám ji ve své čtenářské výzvě. Brzy čekejte recenzi na tuto knížku, ale už teď Vám můžu říci, že mi tato knížka pomohla trochu více se orientovat spánku, ale i snění. Rozhodně doporučuji.
Také nějaké ty maličkosti co jsem dostala k svátku, který jsem v říjnu měla.

Něco málo z víkendu tráveného s rodinou a rodinnými přáteli s kterými jsme se neviděli 2 roky aneb lockdown a korona. Byl to fajn víkend, dost jsem si tam odpočinula i když jsem si domů přivezla střevní potíže, ale dost mi to teď bodlo.
Také do zásoby jsem si udělala nějaké ty selfie fotky :)
Také jsem jela s rodiči na svátek vzniku Československé republiky na výlet na stará místa kde jsem strávila většinu svého dětství. Každé jarní prázdniny takže tyhle místa znám dost dobře. Prostě Orlické hory a hlavně Deštné v Orlických horách, Luisino údolí, Pod Jelenkou, Velká Deštná, Šerlich na tyhle části mám dost vzpomínek teď už se jim směji, ale v dobách mého dětství a hlavně v zimě a cesty na běžkách jsem tyhle místa moc neměla ráda. Jediné co se od té doby nezměnilo je, že pořád běžky nemám ráda.
Také jsem viděla nějaké filmy. Prvním filmem byl Zpověď neviditelné dívky. Byl to fajn film, taková ta klasika kdy ne příliš krásná holka se zamiluje do krásného spolužáka a krásná spolužačka ji dělá zle. Prostě klasický holčičí film. Také co jsem zhlédla byl tento dokument Princezna Diana: Oslava života na který jsem narazila na Netflixu, kde koukám na všechny ať už filmy, seriály či dokumenty. Hodně dokumentů ať už o samotné Dianě či královské rodině viděla a tak jsem byla zvědavá na tenhle. Tenhle dokument byl dost zajímavý, mluvili tam různí lidé jak o Dianě, tak ale i o Charlesovi. Rozhodně koho zajímá britská královská rodina mohu doporučit. Dalším dokument, který jsem zhlédla byl Tajemství deníku Anny Frankové. Viděla jsem jak film tak jsem i četla knížku. Jednou se chci podívat i do muzea v Amsterdamu. Proto když jsem viděla název tohodle dokumentu okamžitě jsem si ho pustila. Dalším dosti zajímavým dokumentem byl Found neboli Zase spolu, který vypráví osud třech dívek, které byli adoptovány třemi americkými rodinami a díky DNA zjistí, že jsou sestřenice a vyrazí do Číny hledat své biologické rodiče. Hodně zajímavý dokument, který se mi líbil ačkoliv kdo je "plačka" jako já tak si tam hodně pobrečí. Dalším filmem co jsem viděla je Zní to jako láska. Ačkoliv to ze začátku vypadalo na takovou tu klasiku ten holčičí byl jiný a možná proto mě ten film moc nezaujal a vlastně úplně moc nebavil. Dalším filmem, který jsem viděla byl Život po večírku, který se mi naopak líbil a vzpomněla jsem si při něm na babičku, která před rokem odešla a strašně moc nejen mě, ale celé naší rodině chybí. Člověk si spoustu věcí uvědomí až po odchodu daného člověka, hlavně kolik mu toho nestihl říci hlavně já babičce. Dost jsem u toho brečela. Také jsem konečně shlédla dokument o Schumacherovi a upřímně to bylo zajímavé, ale možná jsem od toho čekala trochu více.

Také jsem opět začala cvičit a neskutečně se po tom cítím skvěle, musím ten čas doma nějak smysluplně využít.
Také jsem měla možnost se setkat s Terkou Salte, která je jedna z mála influencerů a blogerů, který fakt sleduji už děsně dlouho. Jelikož napsala dvě knihy, které se mi děsně líbilo a některým věcem z jejich knížek se vracím opakovaně neváhala jsem a jela si knížky nechat podepsat. Její podcasty poslouchám snad každý, ale poslouchám i ty, které má s Kovym. Bylo to milé setkání, úžasně inspirativním a milým člověkem. Jejím věnováním mi zlepšila den.
Tak teď co se mých nákupů týče, rozhodla jsem se, že vyzkouším všemi opěvovaný waterdrop. Lahev se mi hodně líbí, ale zatím jsem vyzkoušela jen pár těch mikrodrinků a upřímně mě to fakt překvapilo. I když musím uznat, že jak každý má s nimi spolupráci už jsem na ně alergická, ale sama jsem si chtěla vyzkoušet jak to chutná a udělat si svůj vlastní názor, jelikož sama mám problém pít čistou vodu. Dalším nákupem byla barterová spolupráce s firmou Víno od Bodláků, kde jsem si vybrala 3 různá vína, které mě zaujali. Prvním vínem je Hibernal, které se u nás v rodině neztratí jelikož ho máme rádi naprosto všichni. Druhým vínem je růžové víno, které mám ráda já a proto je především pro mě a zaujalo mě i tím, že vinařství se jmenuje sv. Barbora. Třetím je pro mě novinka, kterou jsem nikdy neměla a to je nealkoholické víno ( určitě dám vědět, jak mě chutnali ). Já sem všeobecně vybírala vinařství o kterých jsem nikdy neslyšela a přišli nějakých způsobem mě blízké. Teď už jsou to všeobecné nákupy a nákupy vánočních dárků, kterým jsou třeba tyto dvě knížky. Rozhodně si je plánuji též přečíst. Tím dalším co jsem si koupila je velice známá růžová voda od Purity Vision, jsem na ni dost zvědavá. Také jsem tento měsíc udělala velkou objednávku na Aktinu. Jsou tam věci, které už mám po několikáté, ale také jsou tam novinky, které jsem už dlouho chtěla ochutnat.
Také tu mám nějaké vypotřebované produkty ať už z řad kosmetiky či něčeho jiného. Začala bych tím něčím jiným. Rozhodně pokud máte rádi nějaké ty raw tyčinky tak bych doporučila vyzkoušet tuhle z Penny, je moc dobrá a z těch všech příchutí mi chutná asi nejvíc. Dalším co si v poslední době kupuji pravidelně jsou ovocné kapsičky ať už tyhle od Relaxu nebo Hello a ano jím kapsičky i když mě je 30. Je to dobrá svačina nebo i snídaně když nemám moc hlad ale něco chci snídat. Pak konečně huráá jsem dopotřebovala tyhle odporné šumivé tablety které mi doma ležela pár měsíců. Teď už je na řadě jen trochu té kosmetiky. Dopotřebovala jsem korektor od Catrice, tělový krém od nějaké značky z DM drogerie a pěnu na holení.
Také jsem byla po delší době v divadle. Tentokrát to bylo v mém oblíbeném Východočeském divadle Pardubice, kam chodím strašně ráda už od dob základní školy. Trochu vypnu a nemyslím na nic. Jelikož v něm už roky máme premiérové předplatné a občas se mi naskytne možnost jít místo někoho z rodiny, teď jsem šla místo ségry, jelikož je nachcípaná. Upřímně přesně tohle jsem teď potřebovala. Zasmála jsem se jak dlouho ne. Ačkoliv jsme tam byli v respirátorech dalo se to vydržet a rozhodně všem lidem, kteří jsou z okolí Pardubic ať už je jim kolem 30 nebo i více tohle představení doporučuji, zasměje se fakt každý.

Jaký říjen jste měli Vy?


Vaše Epilepsyylife

You Might Also Like

6 comments

  1. Měla jsi pohodový říjen a zaujaly mě ty knihy, určitě na ně budu pamatovat a ráda se do nich začtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda jo protože jsem většinu měsíce trávila doma :) Teď opět i když nevím na jak dlouho chodím do práce.

      Vymazat
  2. Super článek, vypadá to na povedený říjen :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsi pěkný říjen, i když škoda třeba těch střevních potíží :/. Mňam, mám na ty dobroty chuť :D.

    OdpovědětVymazat