Robert Bryndza - Mlha nad Shadow Sands

 

Ahoj! Je tu nová knižní recenze. Tentokrát na knížku, kterou dávám mamce k Vánocům.

Jak už to u autora bývá o čem jsem se přesvědčila u jeho prvního případu s Kate Marshallovou i tento druhý případ je napsán velmi poutavě a čtenář má plno nevyslovitelných otázek díky němuž ho nenechá knihu jen tak odložit. Co se mi líbí, že knížka díky svým kapitolách utíká rychle, že čtenář nemrkne a je v půlce knihy.

Hlavní postava Kate je velmi vnímavá a jako bývalá policejní vyšetřovatelka už jí od první chvíle na mrtvém mladíkovi něco nesedí. Její asistent Tristan je taktéž názoru a tak se po hlavě pouštějí do vyšetřování opět jako soukromí detektivové. Policie není moc sdílná a vždycky se je snaží usadit. Vždyť s případem nemají nic společného a navíc je už vše uzavřené. Co se jim pak potom nezdá a jaké tajemství vlastně skrývá nádrž Shadow Sands? Jenže právě i na ní se Kate něco nelíbí. Kdo ji vlastně vlastní?

Mohu také vyzdvihnout i ponoření vrahovy mysli. Jeho myšlenky jsou od překvapivých někdy šílených až psychopatických. A ačkoliv jsem si myslela, že už vím kdo je vrahem nakonec to byl úplně někdo jiný a autor si jeho totožnost nechává až nakonec knihy. Kate s Tristanem to ale nebudou mít lehké. Závěr čtenář zjistí, že promyšlenost tohoto případu je znamenitá. Zápletka skvělá, odhalení až na konci knihy a propletení všech zúčastněných velice nápadité. 

Líbila se mi stejně možní i trochu více než její předchůdkyně Kanibal z Nine Elms. Také se mi líbilo jaké přiznání udělal Tristan a přiznal jeho malé tajemství.

Četl jste už někdo tuto knihu?

Vaše Epilepsyylife

You Might Also Like

2 comments

  1. Na tuhle knížku se taky chystám, snad se k ní dostanu po novém roce. :)

    OdpovědětVymazat